Ons prefab bouwproces

De offerte aanvraag

Op basis van de bouwtekening gaan wij aan de slag met de calculatie en stellen de offerte op. Wij doen echter meer dan dat. We kijken tot in detail naar het ontwerp, adviseren over efficiëntie en signaleren eventuele verbeterpunten. Naast een offerte ontvangt de opdrachtgever dus ook een eerlijk en reëel advies. 

Opdrachtbevestiging en projectvoorbereiding

Opdrachtbevestiging en projectvoorbereiding

Zodra de opdrachtgever akkoord is met de offerte ontvangt deze een opdrachtbevestiging. Vanaf dat moment gaan onze tekenaars en constructeurs aan de slag. De tekeningen worden ter goedkeurig voorgelegd aan de opdrachtgever en we maken afspraken voor de levering. Het is ook mogelijk een project in een BIM-omgeving uit te voeren en te digitaliseren. De architect, installateur, aannemer en constructeur werken zo naast ons in dezelfde database wat de samenwerking en rollenverdeling alleen maar ten goede komt. Door gebruik te maken van de nieuwste 3D-BIM tekensoftware voor de aansturing van onze machines, kunnen we iedereen snel en flexibel van dienst zijn. 

Productie

Productie

Harton produceert de prefab betonwanden volledig in eigen huis. De tekeningen worden vanaf kantoor over een afstand van amper honderd meter naar de fabriek gestuurd waar een mobiele plotter de prefab wanden aftekent volgens de laatste (digitale) technieken. Het vaste Harton-team in onze fabriek plaatst vervolgens de bekistingslijsten waarna het beton kan worden gestort. Als het beton de volgende dag is uitgehard, is de prefab betonwand klaar om de fabriek te verlaten. Dankzij onze BIM omgeving kunnen architect en aannemer altijd meekijken, maar het algemene productieproces wordt ook hier in beeld gebracht. 
(De productie zien? Klik dan hier)

Opslag en transport

Opslag en transport

Er gaat een nacht overheen, maar op de verwarmde kanteltafels is het beton de volgende ochtend uitgehard. De prefab wandelementen worden verplaatst naar ons buitenterrein waar we voldoende ruimte hebben. Mocht het project vertraging hebben opgelopen, dan kunnen ze hier eventueel nog wat langer blijven staan. Maar zowel de opdrachtgever als wijzelf werken met een nauwkeurige planning, dus we gaan ervan uit dat we de prefab wandelementen op het afgesproken moment op de bouwplaats kunnen afleveren. 

Montage

Montage

Zodra de prefab wandelementen op de bouwlocatie worden geleverd, kan de montage beginnen. Indien gewenst kan Harton hier ook de montage verzorgen; niet alleen als het gaat om de wanden, maar eventueel ook om vloeren en kappen. Omdat onze kraan op dat moment toch al op de bouw staat, kunnen onze ervaren en deskundige medewerkers direct met de montage starten. Aannemers die gebruik willen maken van onze eigen montageploeg kiezen voor kwaliteit, snelheid en kosten efficiënt werken.

Oplevering

Oplevering

Al na de productie in onze eigen fabriek controleren we of alle wanden perfect zijn voordat ze op transport gaan. Van de kwaliteit van elke prefab betonwand zijn we in de fabriek dus zelf al overtuigd en omdat we beschikken over een KOMO-certificering kan ook de klant daarvan op aan. Voor projecten waarbij we ook de montage voor onze rekening nemen, zijn we er natuurlijk zelf bij om ze nogmaals te controleren en het project op te leveren.

Harton produceert en monteert prefab betonwanden.
Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technologie en een eigen betoncentrale.

Downloads

Contact

Route