Over Harton

Harton, onderdeel van de Hardeman Groep in Lunteren, is sinds 2016 een belangrijke speler op de markt van prefab betonwanden voor de woningbouw sector. Harton maakt prefab betonwanden, inclusief kozijnen en inkassingen voor onder meer elektra, elektradozen en installaties. Deze wanden vinden hun weg naar vrijstaande woningen, 2-onder-1 kapwoningen en seriematige woningbouw.

Als zelfstandige fabrikant met een eigen productielocatie in Zeewolde zijn onze mogelijkheden in de ruwbouwfase van een project nagenoeg eindeloos. Uitgebreide aanvragen, zoals uw casco uitbreiden met een in het werk gestorte kelder, kunnen we namelijk eenvoudig onderbrengen bij onze zusterbedrijven.

In de eerste vijf jaar van ons bestaan is Harton snel gegroeid. Op dit moment verlaten dagelijks vele betonwanden de fabriek in Zeewolde. We zullen de komende jaren onze fabriek nog meer gaan uitbreiden. 

Harton groeit door, in productie en afmeting van het bedrijf, maar ook als het gaat om onze ambities op het gebied van vernieuwing. Softwarematig en met het gebruik van robots zijn wij vooruitstrevend in de markt. Dit is belangrijk om in te kunnen spelen op bouwopgaaf. Het gebrek aan woningen en een tekort aan mensen om ze te bouwen is nijpend. Daarbij is duurzaamheid belangrijker dan ooit. Als Harton gaan wij beide uitdagingen met vertrouwen aan door innovatieve oplossingen te bieden. Nu, en in de toekomst.

Missie

Harton staat voor partnerschap en betrokkenheid. Samen met de opdrachtgever willen we een project uit-ontwikkelen. Hierbij zijn we flexibel met elkaar, delen we kennis en kunde en zijn we partners die op elkaar kunnen bouwen. Dit leidt tot een duurzame samenwerking waar beide partijen de voordelen van hebben. Door een 100% goed product te leveren en een heldere en duidelijke communicatie met de opdrachtgever leggen wij het fundament voor volgende woningen die wij in partnerschap mogen bouwen.

Visie

De huidige bouwopgaaf vraagt om snelle oplossingen. Het voldoen aan de grote vraag naar woningen is een uitdaging waar Harton een blijvende bijdrage aan wil blijven leveren. Daarbij is het betonnen casco een product dat wij zullen blijven door ontwikkelen om de klant nog meer van dienst te zijn. We zullen altijd blijven nadenken over hoe het sneller, beter, efficiënter, duurzamer of goedkoper kan. Hier zijn we continu, welbewust mee bezig.

Kwaliteit en duurzaamheid

KOMO gecertificeerd

Harton heeft het KOMO-certificaat (K107092/01) voor onbepaalde tijd. Het is afgegeven voor producten met de omschrijving Bouwelementen van Beton (2813). 

Voor Harton is het KOMO-certificaat belangrijk. Het KOMO-certificaat maakt het immers voor iedereen duidelijk dat de prefab betonwanden van hoge kwaliteit zijn. De producten zijn namelijk beoordeeld door onafhankelijke en objectieve deskundigen volgens vaststaande, algemeen geaccepteerde eisen. Die toetsing wordt regelmatig herhaald om een constante kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

De voordelen van het KOMO-certificaat zijn voor onze afnemers eveneens groot. Met KOMO-gecertificeerde producten kunnen deze er zeker van zijn te werken met bouwproducten die bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige bouw. Dit zorgt volgens KOMO voor minder onderhoudskosten, meer woon- en/of werkplezier, een goede verzekerbaarheid en het behoud van waarde.

Wet kwaliteitsborging

De Wet kwaliteitsborging (Wkb) treedt per 1 juli 2022 voor de bouw in werking. Deze nieuwe wet gaat veel van de aannemers vragen. Vooral tijdens de bouw, maar ook bij de verantwoording van het gemaakte of geleverde bouwwerk. Door de werkomstandigheden op de traditionele bouwplaats staat de constante kwaliteit sterk onder druk.

Wilt u er zeker van zijn dat u kwalitatief hoogstaand werk kunt blijven leveren? Met het KOMO-certificaat op ons prefab betoncasco bent u verzekerd van een constante kwaliteit van onze producten. Dit ontzorgt u voor dit uitgebreide onderdeel van uw bouwproces.

Duurzaamheid

Duurzaam werken is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Dit past binnen wat wij als Nederlanders maatschappelijk gezien met elkaar voor ogen hebben. Harton is zich er daarbij zeer van bewust dat grondstoffen niet oneindig aanwezig zijn.

Wij streven er daarom naar om met alles wat binnen onze mogelijkheden ligt aan een duurzame oplossing bij te dragen. Harton wekt zelf duurzame energie op voor de productie van onze elementen. Ook in de bedrijfsprocessen kijken we naar mogelijkheden om duurzaam te werken. Bijvoorbeeld door de afvalmaterialen die bij de productie vrijkomen direct te scheiden en te hergebruiken. Daarnaast houden we de faalkosten zo laag mogelijk door meerdere kwaliteitscontroles uit te voeren. Verder zijn de gebruikte grondstoffen CSC-gecertificeerd. Met deze principes van Cradle to Cradle streven wij naar de ultieme vorm van duurzaam ondernemen.

Niet alleen door onze manier van werken, maar vooral ook door het product dat wij leveren kunnen wij voor duurzaamheid zorgen. Door het leveren van complete casco’s op de bouwplaats worden de arbeidshandelingen op de bouwplaats immers sterk gereduceerd. Ook dringen we hierdoor de CO2 uitstoot van het vele bouwverkeer aanzienlijk terug.

Circulair bouwen

Prefab betoncasco’s zijn bij uitstek een product dat zich leent om circulair mee te bouwen. Op de bouw zet de montageploeg onze prefabbeton casco’s met montageverbindingen in elkaar. Het is net zo goed mogelijk om deze verbindingen op een later moment weer los te maken. Een prefabbeton casco is hierdoor uit elkaar te halen en opnieuw te monteren. Woningen die volgens het prefabbeton concept zijn gemaakt, zijn dus een circulair product!

Werken bij Harton

Harton prefab betonwanden bestaat sinds 2016 en is gevestigd in Zeewolde. Kern van het bedrijf is het produceren van prefab betonwanden voor de kleinschalige seriematige en luxe woningbouw. De betonwanden worden kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd, inclusief kozijnen en elektravoorbereidingen. Daarnaast ontwikkelt Harton een nieuwe (gerobotiseerde) innovatie voor toepassingen in de woningbouw!

Bij Harton hebben we korte lijnen. We zijn continu bezig om het bedrijf te ontwikkelen en te verbeteren. Daarbij liggen er mooie uitdagingen in het verschiet. Samen gaan wij deze uitdagingen aan!

Vacature: Tekenaar/ Werkvoorbereider

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan, werk je graag binnen een klein en hecht team en wil je de sfeer van een familiebedrijf ervaren? Lees dan snel verder want dan is deze functie wat voor jou!

Wat je doet

Als tekenaar/werkvoorbereider ben jij de schakel tussen de verkoop en de productie. Samen met de calculator en de projectleider zorg jij ervoor dat alles gereed is om een project te kunnen produceren in de fabriek. Daarbij hou je contact met alle betrokken partijen.

 • Uitwerken van concepttekeningen tot productietekeningen.
 • Voorbereiden productie door het tijdig bestellen van materialen.
 • Zorgen voor een goede communicatie met in- en externe partijen zodat het project vlekkeloos verloopt.
 • Bijdragen aan verbeteringen om de (bedrijfs)processen binnen Harton te verbeteren.
Wat wij vragen
 • Minimaal MBO-denkniveau met een technische/bouwkundige achtergrond.
 • Kennis van 3D tekenpakketten (Autocad, Revit, Allplan, etc) en ervaring met BIM is een pre.
 • Ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de prefab industrie.
 • In staat om zelfstandig te werken.
Wat je krijgt
 • Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • 36 vrije dagen waarvan 24 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van 38 uur.
 • Tijdelijk contract met mogelijkheid tot een vaste aanstelling.
 • Prettige werksfeer binnen een hecht team.
Solliciteren?

Meer info? Bel dan gerust met Robert Jan Dekker (085 0431948). 
Is je interesse gewekt om aan de slag te gaan als werkvoorbereider? Solliciteer dan door je sollicitatie te sturen naar info@harton.nl.

Hier vind je alle documenten die van toepassing zijn op onze diensten. Is er nog iets niet duidelijk of heb je vragen? Neem gerust even contact op.

Eigen

Productie

Bekijk de productie

De productie van een prefab betonwand is een boeiend proces waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De wand die uiteindelijk een van de belangrijkste onderdelen is van een comfortabele woning, wordt stap voor stap in Zeewolde geproduceerd.

Harton produceert en monteert prefab betonwanden.
Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technologie en een eigen betoncentrale.

Downloads

Contact

Route