Wat zijn de voordelen van prefab betonwanden?

Prefab betonwanden hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele bouw:

Snelheid.
De prefab betonwanden worden geproduceerd in een omgeving waar we niet afhankelijk zijn van weersinvloeden. De bouw loopt hierdoor dus geen vertraging op. Ze worden kant en klaar aangeleverd op de bouwplaats, waardoor de snelheid van bouwen toeneemt.

Efficiency.
Prefab wanden kunnen direct worden gemonteerd. Dit is minder arbeidsintensief en zorgt voor een kortere bouwtijd.

Kwaliteit.
De betonwanden worden onder optimale omstandigheden in de fabriek gestort. Dit zorgt voor een constante kwaliteit.

KOMO-certificering.
Prefab betonwanden worden in de fabriek gemaakt volgens de strenge eisen die zijn verbonden aan het KOMO-keurmerk. Met dit bewijs is de kwaliteit voor 100% gegarandeerd.

Instortvoorzieningen.
Doorvoeren en uitsparingen voor voorzieningen worden al in de fabriek in het prefab wandelement aangebracht. Hierdoor kan direct na de montage worden gestart met het aanleggen van installaties en de overige afwerkingen. 

Oplossing voor personeelsgebrek.
Goed personeel is moeilijk te vinden. Door te kiezen voor prefab wandelementen, zijn minder arbeidsuren nodig op de bouwplaats en kan de mankracht die er is zich minder met de ruwbouw, maar meer met de afbouw bezighouden.

Behangklaar.
Een zijde van het wandelement is al volledig vlak. Omdat er nauwelijks of geen afwerking nodig is, kan het hele afbouwtraject sneller plaatsvinden.

Luchtdicht.
De massieve prefab betonwanden zijn niet luchtdoorlatend en omdat kozijnen worden ingestort, is er een zeer hoge luchtdichtheid rond de kozijnen. De Qv10 waarde van de prefab betonwanden is dus hoog. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Laat het ons weten. Wij horen graag van u!

Contact
andere

Veelgestelde vragen

Eigen

Productie

Bekijk de productie

De productie van een prefab betonwand is een boeiend proces waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De wand die uiteindelijk een van de belangrijkste onderdelen is van een comfortabele woning, wordt stap voor stap in Zeewolde geproduceerd.

Harton produceert en monteert prefab betonwanden.
Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technologie en een eigen betoncentrale.

Downloads

Contact

Route