Welke soort prefab betonwanden zijn er?

Als het om de wanden gaat, heeft een woning verschillende typen en opties. Wij maken hierin onderscheid in de benamingen:

  • Binnenspouwbladen

Binnenspouwbladen is een breed begrip. Onder de term binnenspouwbladen vallen ook benamingen als voorgevels, achtergevels, topgevels en de ankerloze spouwmuren die als woningscheiding dienen. Bij een casco voor een woning hebben we al deze typen wanden nodig.

  • Stabiliteitswanden

In de meeste woningen moet voor de stabiliteit per verdieping een extra wand, die haaks staat op de bouwmuur, worden toegepast. Indien gewenst kunnen wij voor een project ook alleen stabiliteitswanden leveren.

  • Binnenwanden

De binnenwanden kunnen wij u ook leveren. Wij plaatsen deze wanden gelijk mee met het casco zodat u na de montage van het casco direct met de afbouw kunt beginnen. De wanden worden uitgevoerd in beton en zijn eenzijdig glad afgewerkt. De andere zijde moet door de stukadoor nog worden afgefilmd.

Neem ook eens een kijkje bij onze producten voor meer informatie!

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u een specifieke vraag? Laat het ons weten. Wij horen graag van u!

Contact
andere

Veelgestelde vragen

Eigen

Productie

Bekijk de productie

De productie van een prefab betonwand is een boeiend proces waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De wand die uiteindelijk een van de belangrijkste onderdelen is van een comfortabele woning, wordt stap voor stap in Zeewolde geproduceerd.

Harton produceert en monteert prefab betonwanden.
Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technologie en een eigen betoncentrale.

Downloads

Contact

Route